Marketing automation

Met het juiste marketing automation platform voor jouw business kun je je marketingactiviteiten tot ongekende hoogte krijgen. Maar dan moet je wel alles uit de software halen. MaticFlow helpt je met de implementatie, optimalisatie en migratie van best in class marketing automation pakket ActiveCampaign!

Marketing Automation met ActiveCampaign

 

De marketing automation specialisten van MaticFlow hebben ervaring met een breed palet aan marketing automation oplossingen. Allemaal zijn we van mening dat ActiveCampaign het beste scoort op functionaliteit, gebruiksvriendelijkheid en prijs/kwaliteit. Daarom is ActiveCampaign onze favoriete marketing automation tool voor MKB-bedrijven en zijn we officieel partner van ActiveCampaign.

Onze Marketing Automation Aanpak

Marketing automation software zoals ActiveCampaign kun je direct via de leverancier afnemen. Maar zoals het gaat met alle technologie met een grote impact op je bedrijf en de processen, is het essentieel dat je een solide plan volgt voor een succesvolle implementatie of migratie. Daarom hebben we een aanpak ontwikkelt die bestaat uit 6 pilaren:

Strategie

Een marketing automation traject begint met een solide strategie. Wat wil je bereiken, hoe ziet de optimale klantervaring eruit en welke rol speelt ActiveCampaign in dat proces? In een kick-offsessie stellen we dit vast zodat we duidelijk weten waar we naartoe werken.

Workflows in kaart

Voor je kunt automatiseren is het belangrijk dat je je processen in kaart brengt. Per stap kun je dan bekijken hoe je deze wilt automatiseren en met welke technologie. MaticFlow stelt flows op van je marketingprocessen.

Implementatie van platform

Als je weet wat je wilt bereiken en hoe je marketingprocessen verlopen kunnen we starten met de implementatie van de tooling. MaticFlow heeft ruime ervaring met de implementatie van best in class marketing automation oplossing ActiveCampaign.

Optimalisatie van tooling

Met marketing automation ben je nooit klaar. Maandelijks verschijnen er in de ActiveCampaign nieuwe features die je kunt inzetten binnen jouw marketingactiviteiten. Maar als je niet oplet kun je het overzicht kwijtraken. MaticFlow heeft een aanpak ontwikkeld om je marketing automation platform overzichtelijk te houden zodat je altijd kan blijven innoveren.

Marketing automation adoptie

Met marketing automation kun je het verschil maken. Je kunt je marketingactiviteiten niet alleen sneller uitvoeren maar ook daadwerkelijk naar een hoger niveau tillen. Dan is het wel essentieel dat iedereen binnen je marketingteam ermee werkt. Met ons ActiveCampaign maatwerk adoptieprogramma zorgen we ervoor dat jouw marketingteam het platform ten volle benut.

Marketing automation governance

Iedereen die eerder met een marketing automation platform heeft gewerkt kent de potentiƫle kracht van de technologie. Maar deze kracht heeft ook een schaduwkant. Als je geen solide beleid voert en weet welke automation wanneer worden getriggerd, dan kan het zomaar gebeuren dat de verkeerde mensen de verkeerde berichten ontvangen. Met de juiste governance zorgen we ervoor dat jouw marketing automation platform overzichtelijk en opgeruimd blijft.

Vraag een ActiveCampaign demo aan

Benieuwd hoe ActiveCampaign werkt en hoe de oplossing past binnen jouw marketingprocessen? Vraag dan een vrijblijvende demo aan en dan plannen we snel een afspraak met je in.