AI voor marketing

Heeft jouw bedrijf de AI-revolutie al volledig omarmd? AI-toepassingen hebben een grote impact op  het werk van marketeers, van contentcreatie tot strategievorming. Een veel gehoorde uitspraak is ‘AI zal je niet vervangen, maar een persoon die AI gebruikt wel’. Om marketeers te helpen AI optimaal in te zetten hebben we een AI voor marketing adoptieprogramma ontwikkeld. In 5 modules leren we hoe jouw marketingteam AI kan inzetten om het verschil te maken voor jouw bedrijf. Dit incompany programma kunnen we op maat aanpassen op basis van de specifieke wensen van jouw bedrijf.

Module 1: Wat is AI eigenlijk?

AI is tegenwoordig een thema waar veel over gesproken wordt, van boardrooms tot aan de keukentafel. Maar wat is artificiële intelligentie nu precies en wat kan je er eigenlijk mee? In module één krijg je een overzicht van wat AI is en bekijken we verschillende algemene use cases.

Module 2: Aan de slag met de basis

De afgelopen jaren is het aantal AI-tools op de markt hard gestegen. De basis van veel van die tools is overigens hetzelfde. Om die basis aan te leren, bekijken we verschillende AI-toepassingen, zoals ChatGPT, Google Bard, Midjourney, en nog veel meer en gaan we zelf experimenteren door het te gebruiken.

Module 3: Prompt engineering

De manier waarop we met geavanceerde taalmodellen communiceren is via “prompts”. Een prompt is een instructie of een reeks instructies die aan een taalmodel worden gegeven om een specifieke taak uit te voeren. Hoe beter je instructie, hoe beter het resultaat. In module 3 gaan we aan de slag met prompt engineering, zodat marketeers altijd de beste instructies aan AI geven.  

Module 4: Integreer AI in je workflow

Met applicaties als ChatGPT of Google Bard kunnen we snel antwoorden op vragen krijgen, maar deze applicaties staan buiten de standaard technologiestack. In deze module bekijken we hoe je AI kunt inzetten binnen je bestaande workflow zodat je niet hoeft te switchen tussen applicaties.

Module 5: AI-toepassingen voor marketing

In deze laatste module duiken we in een aantal specifieke AI use cases voor marketeers, zoals social media marketing, SEO, sales funnels en nog veel meer. Hierdoor hebben marketeers direct de tools in handen waarmee ze meteen aan de slag kunnen om AI succesvol in te zetten in hun werk. 

Meer informatie en kennismaking

Benieuwd wat het AI voor marketing adoptieprogramma voor jouw bedrijf kan betekenen? Vraag dan hier meer informatie aan en dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.