Low-code/No-code voor marketing

De tijd dat je je als marketingteam moest schikken naar de mogelijkheden die standaard
softwarepakketten bieden is voorbij. Met de opkomst van low-code/no-code oplossingen,
is het voor marketingteams veel makkelijker om digitale tools in te zetten die
100% aansluiten bij hun processen en activiteiten. MaticFlow helpt marketingteams
alles uit low-code/no-code oplossingen te halen zodat jouw organisatie voorop loopt. 

Onze Low-code/No-code Expertise

Onze Low-code/No-code Aanpak

Low-code/No-code (lc/nc) oplossingen hebben de afgelopen jaren een ware revolutie veroorzaakt in de wereld van software development. Tegenwoordig kunnen marketeers zelf hun optimale applicaties bouwen zonder daarvoor eerst aan te kloppen bij de developers.Helaas zien we in de praktijk dat veel marketeers deze mogelijkheden nog onvoldoende omarmen.

Dat je niet meer hoeft te coderen, betekent niet dat je zomaar wat kan prutsen. Om een lc/nc oplossingen succesvol te ontwikkelen en te deployen, is het belangrijk om een solide traject te doorlopen. De low-code/no-code specialisten van MaticFlow gaan als volgt te werk:

Brainstorm voor whishlist

Een low-code/now-code traject begint met een solide strategie. Wat wil je bereiken, hoe ziet de optimale gebruikerservaring eruit en welke technologie past daar het beste bij? In een brainstormsessie stellen we dit vast zodat we duidelijk weten waar we naartoe werken.

Implementatieplan

Als de brainstorm is uitgewerkt en we weten waar we heen willen, stellen we een plan op waarin we beschrijven hoe het implementatietraject eruit ziet. 

Oplveren MVP

De eerste mijlpaal is het ontwikkelen van een minimum viable product (MVP). Hiermee laten we de users testen om te kijken wat goed werkt en wat nog beter kan.

User testing & research

Van te voren hebben teams een duidelijk beeld van wat ze willen bereiken, maar zodra de tool in gebruik wordt genomen, ervaren ze pas echt hoe ze ermee willen werken. Op basis van de MVP halen we user input op om de applicatie te optimaliseren.

Low-code/No-code adoptie

Met low-code/no-code oplossingen kun je het verschil maken. Je kunt je marketingactiviteiten niet alleen sneller uitvoeren, maar ook daadwerkelijk naar een hoger niveau tillen. Dan is het wel essentieel dat iedereen binnen je marketingteam ermee werkt. Met ons adoptieprogramma zorgen we ervoor dat het platform ten volle wordt benut en stimuleren we de gebruikers zelf applicaties te bouwen die hun werk beter maken.

Low-code/no-code governance

Iedereen die eerder met een low-code/no-code platform heeft gewerkt kent de potentiële kracht van de technologie. Maar deze kracht heeft ook een schaduwkant. Als je geen solide beleid voert en weet welke applicaties en functionaliteiten ontwikkeld zijn, dan kun je risico’s lopen met grote gevolgen voor je organisatie en je klanten. Met de juiste governance zorgen we ervoor dat jouw low-code/no-code oplossingen overzichtelijk en opgeruimd blijven.

Vraag een low-code/no-code demo voor marketing aan

Benieuwd hoe low-code/no-code applicaties als Airtable werken en hoe de oplossing past binnen jouw marketingprocessen? Vraag dan een vrijblijvende demo aan en dan plannen we snel een afspraak met je in.