Dashboards

Als marketeer wil je kunnen aantonen wat het effect van je campagnes is. Gelukkig zijn de data vanuit de verschillende platformen waar je mee werkt beschikbaar, maar zitten ze wel ‘opgesloten’ in het systeem. MaticFlow helpt je jouw marketingdata uit GA4, je e-mailmarketingtool, je website, social media, etc. samen te brengen in één helder dashboard zodat je altijd het overzicht hebt over de performance van jouw marketingactiviteiten.

Onze Marketing Dashboards Aanpak

Tegenwoordig kun je alles meten wat je maar wilt. Maar dat betekent niet dat dat ook moet. Een grote valkuil is dat je heel veel tijd steekt in het opbouwen van dashboards met gegevens die je eigenlijk niet helpen in jouw business. Om flexible te werk te gaan, hanteren we bij MaticFLow de volgende aanpak:

Strategie

Een marketing dashboard traject begint met een solide strategie. Wat wil je meten, uit welke systemen komen deze data en hoe brengen we ze samen? In een kick-offsessie stellen dit vast zodat we duidelijk weten waar we naartoe werken.

Minimum Viable Dashboard

Tegenwoordig kun je alles meten wat je maar wilt. Maar dat betekent niet dat dat ook moet. Een grote valkuil is dat je heel veel tijd steekt in het opbouwen van dashboards met gegevens die je eigenlijk niet helpen in jouw business. Daarom starten we eerst met een ‘Minimum Viable Dashboard’ met aller belangrijkste data.

Uitbreiden en optimaliseren

Wanneer je team alles uit het minimum viable dashboard haalt is het tijd om de volgende stap te zetten en het dashboard uit te breiden met meer databronnen en de visualisaties verder te optimaliseren.

Marketing data governance

Iedereen die eerder met een marketing data heeft gewerkt kent de potentiële kracht van diepgaande inzichten. Maar deze kracht heeft ook een schaduwkant. Als je geen solide beleid voert over je marketinggegevens, dan kan het zomaar gebeuren dat verschillende bronnen iets anders beweren. Met de juiste governance zorgen we ervoor dat jouw marketing data overzichtelijk en opgeruimd blijven zodat je nooit discussies krijgt over de kwaliteit ervan.

MarTech Update

Wil je iedere maand het laatste martechnieuws per e-mail ontvangen? Meld je dan aan voor onze  maandelijkse update!